Kontakt Too Cool For School
I “Besked” her under skriver du dine kontaktdata,
hvis du vil have tips og ideer til,
hvordan du kan få en meget lettere og behagligere skoledag.
Det kan være Telegram, WhatsApp, Messenger eller en Email.
Too cool for school er lavet af mig, Kim Andersen. Jeg har selvfølgelig selv været elev, og nu har jeg været lærer i mere end 30 år, så jeg har en del erfaringer med skolesystemer. Over alt ser jeg det samme: en utålmodighed for at blive færdig med skolen. Det kan være timen, det kan osse være skole som sådan. På den anden side oplever jeg en gevaldig begejstring for livet uden for skolen. Problemet er bare, at der er nul relevans i det der sker i skolen til det der foregår udenfor. Du er mere end velkommen til at skrive til mig herunder om hjemmesiden og om skolesystemet.
Baggrunden til denne hjemmeside.
Som nok de fleste havde jeg osse en bøvlet tid i skole, gymnasiet og seminariet. Den gang kunne jeg “kun” fornemme en utilfredshed. I dag tolker jeg det som en fortvivlelse overfor systemet: “Hvorfor skal jeg indordne mig”? Og nu vil jeg endda gøre det mere skap: Hvorfor indordner systemet sig ikke efter mig, det er vel mig som elev og studerende, der skal have noget ud af det”? Vi mensker er levende, vi er organiske, vi har følelser, behov og drømme og vi er reaktive. Reaktive kan forståes på den måde at vi reagerer på det vi “møder” i vores omverden. Skolen og andre undervisningsinstitutioner er bygninger, hvor systemer mere eller mindre bliver reformeret i det naive håb at det er muligt at lave det perfekte system. Spontant vil jeg sige at l a n g t de fleste andre systemer, der har en eller anden service-funktion, de tilpaaser sig “kunden” eller brugeren. Hvordan kan det mon være at det er anderledes med undervisningssystemet? Maaske findes et svar her.
Da bogen “Sådan får du 13 uden at lave noget” udkom, købte og læste jeg den. Som lærer og tidligere elev kunne jeg sagtens forstå bogens budskab og lidt af indholdet flød stille og roligt ind i min undervisning: “Lær reglerne og system, så du lettere kan omgå dem”.
For ca 15 år siden kom så ideen til mig. Jeg kunne lave en lektiekalender med alle mærkedagene, de kunne så bruges til at aflede undrvisning. Jeg gik straks i gang med at skrive og finde gode mærkedag. Så begyndte jeg at lede efter forlag, der ville udgive kalenderen. Uden forlag fortsatte jeg hårnakket. På et tidspunkt i det forløb kom jeg i tanke om Jacobs bog “Sådan får du 13 . . . .” og begyndte at indarbejde nogen af hans ideer, dem jeg selv havde gode erfaringer med.
Min kone blev ved med at sige at jeg skulle udgive kalenderen som en app. For 5 år siden kunne jeg selv se ideen med en app, så gennem Amino fandt jeg en der kunne lave sådan en. Da selve app (programmet) jo skal ligge, lagret eller digitaliseres et eller andet sted i hyperspace, et sted så jeg selv kan rette i den, så fik jeg ideen til denne hjemmeside, som i første omgang “bare” skulle være et hotel til app og de downloads den henviser til. Gennem Amino fandt jeg hurtig en der meget hurtig kunne lave min hjemmeside. Hjemmesiden er som vi mensker organisk, så der vil hele tiden komme ændringer. Siden er mere en proces end et produkt.
Da mulighederne for at gennemskue, hvad frit tilgængeligt er og hvad der har ophavret, er mere end mikroskopiske, opfordre jeg hermed alle der føler sig “bestålet” uden tilladelse, til at kontakte mig, så vi på menskeligvis kan klare den lille sag hurtigt.
Since the possibilities for reviewing what is freely accessible is more than microscopic, I hereby invite anyone who feels that I have "unauthorized" copy and pasted to contact me, so we easily and quickly can handle the small matter.